mtrx blogja

Minden. Az élet. És ami jöhet, úgy ahogy van.

Stat

free web hit counter

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Pontatlan idő

...együnk valamit

2012.05.12. 10:07 | mtrx | Szólj hozzá!

Címkék: kaja uk

Kérésre. Több kérdés is érkezett, hogy mit tudok enni oly messze az otthontól. Nos... szinte mindent.
 

A legfontosabb, hogy mennyire vagyunk válogatósak. Én azt mondtam, hogy mindent meg kell kóstolni. Lehet, hogy nem egy töltött káposzta, de ki tudja, lehet hogy tetszeni fog (mondjuk nem is gondoltam volna 10 éve, hogy a sárgaborsó főzeléket egyáltalán megkóstoljam... az ízlés változik, na).

Amiből rengeteg van, azok a félkész kaják. Bárhol megtalálhatóak, 1-2 font környékén vannak. Lehet, hogy mikrózni kell 10 percet, lehet hogy sütőbe negyed órányit, minél egyszerűbb, gyorsabb legyen. Ezek között vannak tésztafélék, félig hús-félig tészta dolgok, akár még hasábburgonyát is lehet sütőben csinálni. Jól meg kell nézni, mik vannak a fagyasztóban-hűtőben, lehet akár még fasírt jellegű gombóckákat is találni. Pizzák is vannak, még ha nem is olyan változatossággal, mint otthon, de ha melóból hazaesek akkor nem rossz dolog az sem.

A következő nagy téma a mindenféle kínai-indiai-stb tésztás cucc. Sok instant tészta, be a bögrébe, forró vizet rá és 5 perc múlva kész. Elvileg felveszi a vizét és főtt tészta típus lenne, gyakorlatilag még sosem sikerült, hogy ne leves legyen. Erős tűrhetőt mondanék rá, kerülöm, ha lehet.

Van még sok-sok étterem is. Gyors meg lassú :D  Igazából kétszer még ugyanott nem ettem, mindenféle van, tényleg. Ahány nép megfordul itt, szinte mindnek van valahol kajáldája. Rengeteg török-indiai-lengyel van, másokból kevesebbet láttam. 

Az alapanyagok pedig. Szinte minden beszerezhető. Van magyar bolt, nem túlzottan messze, vannak lengyel boltok, ott meg sok hasonló dolog található. Zöldségek meg határtalanul vannak, szinte minden sarkon van valami ilyen bolt. Már csak az ihlet hiányzik a nagyobb kotyvasztásokhoz :D

A bejegyzés trackback címe:

https://mtrx.blog.hu/api/trackback/id/tr344503793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása