mtrx blogja

Minden. Az élet. És ami jöhet, úgy ahogy van.

Stat

free web hit counter

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Pontatlan idő

A büdös bogár meséje

2009.01.12. 20:27 | mtrx | Szólj hozzá!

Címkék: mese

Élt egyszer az Óperenciás patakon innen, az Ablaküveg síkságon túl, a nagy Kockás erdo közepén egy büdös bogár. Az egész területet egyedül lakta, ezért o volt a rabló, a rendor, a boltos, a körzeti orvos és természetesen a király, egyszemélyben. Egyik nyáron elfelejtett sütni a nap, ezért majdnem megfagyott a palotájában, amikor eszébe jutott, hogy a szomszéd Görényország görénykirálya egyszer azt mondta neki, hogy "ahol büdös van, ott meleg is van".

Gyorsan elovett egy zsák babot, szemenként kelkáposzta levelébe csavarta, és megfozte. Alig múlt el fél óra azután, hogy mindet ebédre megette, amikor a babok egyenként durrogni kezdtek a hátsó felében, olyannyira, hogy a nadrágja is füstölt. Pillanatok alatt olyan hoség lett, hogy a felesleges meleget befottes üvegekbe zárta, hogy bármikor elovehesse, ha fázik. Boldogan csücsült a popójából kiáradó füstben, mert arra gondolt, hogy milyen jó, ha szeretik egymást a szomszédok, és jó tanáccsal is segítik egymást. Gyorsan telefonált a görénykirálynak, hogy jöjjön át, mert ilyen különlegesen büdöset biztosan még o sem szagolt, pláne ilyen jó melegben. Így hálálta meg a jó tanácsot a rablórendorboltoskörzetiorvos büdös bogár, és szomszédjának adott ajándékba a teli befottes üvegekbol kettot.

A bejegyzés trackback címe:

https://mtrx.blog.hu/api/trackback/id/tr54873564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása